Nyilván nem egyedi az eset és sok vállalkozásnál előfordult már, hogy a belső folyamatok és adminisztrációs feladatok hatalmas terhet helyeznek a vállalkozás vezetőire és dolgozóira egyaránt. Bár ezeket csak hallomásból tudom, és nyilván csak urbán legendák, de az említett csoportokból az utóbbiak kicsivel többet szoktak szívni vele. De hát mit lehet tenni…ez van és kész…szoktuk mondani.

Ennek a tehernek számos oka lehet. A többletmunka egyik oka az egyértelműen és visszavonhatatlanul a már-már igazi Hungarikumnak számító – nemzetileg „megkönnyített” bürokráciánk – de ez csak egy a megannyi gond közül. Ráadásul még tenni sem tudunk ellene semmit, így el kell engedni. Még számos okot sorolhatnánk, ami nemhogy megnehezíti egy vállalkozás működését, de majdhogynem a napi elátkozottság érzetét kelti, mi mégis most csak egyet – talán a legfontosabbat, bár ennek megítélése erősen szubjektív – emelnénk ki ezek közül. Ez pedig nem más, mint a vállalkozásban használt adminisztrációs megoldások, szoftverek.

Most, tudom annak kéne jönnie, hogy: Tádáááámmm…itt a megoldás!

…de igazából nem ez fog következni! Már csak azért sem, mert egész mélyen sem lakozik bennem egy avétos porszívó ügynök.

Viszont a „tény az tény”! Számos vállalkozás életét megkönnyítheti egy jól megkonstruált, az adott vállalkozás igényeire szabott adminisztrációs rendszer.

A szoftverpiacot átnézve találni számos ilyen céllal megírt „dobozos” rendszert, még ingyenesen elérhetőt is, és aki ennek ellenére sem talál olyat, ami neki a legmegfelelőbb annak még most is ott az Excel.

„Igen…Excel!…jó az!…Úgy sem én fogok majd vele dolgozni, hanem az alkalmazottam, de ez legyen az Ő baja”…hangzik el ez a mondat – még mai nap is – sok vállalkozásnál.

Ez a tökéletes módja annak, hogy hogyan ne legyen hatékony egy munkavégzés.

Ebből kiindulva jogosan tesszük fel a kérdést, hogy: jó, jó, de akkor mitől lesz hatékony?

Véleményünk szerint a hatékony működés receptjében igen fontos szerepet kaphat az az aprócska fűszer, ami megkönnyíti és lerövidíti az adminisztrációt és ezzel levesz olyan „úgymond” felesleges terheket a vállakról, ami csak hátráltatja a termelékenységet.

Mi ezért alkottuk meg a Venture keretrendszerünk FLAME szoftverét. Tekintettel arra, hogy vállalkozásunk gyengeáramos munkákkal foglalkozik és nem mellesleg az sem utolsó tény, hogy ennek a szegmensnek nagyon gyenge és hiányos az adminisztratív szoftver ellátottsága, így a FLAME első körben, ezt az iparágat célozza meg moduljaival. Példaképp riasztó és kamerarendszer vizuális tervezését és adminisztrálást segítő modul, vagy épp rack szekrény és annak aktív-passzív elemeinek tervezését és adminisztrálását segítő vizuális tervező modul.

Rack szekrény vizuális menedzselése…
…és tableten is.

A speciálisan itt használható modulok mellett azért számos olyan modul is helyett kapott benne, ami bármilyen más vállalkozás adminisztrációját megkönnyítheti. (bizonyos esetekben egy aprócska testre szabást követően) Értjük ez alatt a megrendelők kezelése, raktárkezelés, projektek menedzselését, árajánlatok, szerződések, pénzügyi teljesítések, bevont fő és alvállalkozók adminisztrációját… A lehetőségek végtelenek, mindössze csak az elképzeléseken múlik, hogy mi kerül még bele.

Termékek, szolgáltatások, garanciális ügyintézések és még számos dolog egy helyen.
Egy adott termék adatlapja.
Projektek kezelése gyorsan és egyszerűen.
Projektadatlap.

Egy valami azért biztos. Ha minden olyan modul belekerül amire egy vállalkozásnak szüksége van, gyakorlatilag nem lesz többet szükség számos külső adminisztrációs szoftverre.

A cél ez, az út nem egyszerű, de mi már teszteljük, élesben.